Cildinizin Işıl Işıl Parlamasını Sağlayacak 7 Doğal Ürün
Cildinizin Işıl Işıl Parlamasını Sağlayacak 7 Doğal Ürün
Sağlıklı, canlı ve parlak bir cilde sahip olmak, yalnızca genetikle ilgili değildir. Aynı zamanda iyi bir cilt bakım rutini gerektirir. Cildinizin ışıl ışıl parlamasını sağlayacak doğal ürünleri sizler için araştırdık. İşte canlı ve parlak bir cilt için kullanabileceğiniz doğal ürünler…

Cildinizin ışıl ışıl parlamasını sağlayacak doğal ürünler sayesinde canlı ve parlak bir cilde sahip olmak için kullanabileceğiniz doğal ürünler…

BAL Ham bal, özellikle akne ve sedef hastalığıyla mücadele de çok etkilidir, zira insan derisi üzerinde anti-bakteriyel özelliğe sahiptir. Hatta manuka balı olarak da bilinen bir bal çeşidi klinik amaçlarla kullanılır. Tabii ışıl ışıl bir cilde kavuşmak istiyorsanız kullanacağınız balın katkı maddesi içermemesi şart. Ek olarak polen alerjiniz varsa balı cildinize uygulamaktan kaçınmanız gerektiğini de hatırlatalım.

MEYAN KÖKÜ Meyan kökü ekstresi egzama ve akne tedavisinde kullanılır çünkü antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Zararlı UV ışınlarına karşı da koruma sağlayan meyan kökü, hiperpigmentasyonu da azaltır. Kaşınan ve tahriş olmuş ciltlere iyi gelen meyan kökü, yaşlanma belirtileriyle mücadele etmek için harikadır.

Dilerseniz meyan kökünü bir miktar aloe vera jeliyle karıştırarak etkisini arttırabilirsiniz.

TARÇIN Tarçın antioksidan özellikleri sayesinde hücrelerinizi etkili bir şekilde korur. Tarçın özütü, kollajen üretimini destekleyerek yaşlanma belirtilerini en aza indirir. Dilerseniz bir miktar öğütülmüş tarçını saf balla karıştırarak harika bir yüz maskesi hazırlayabilirsiniz.Tabi  tarçın alerjiniz olup olmadığını kontrol etmeyi unutmamalısınız!

KEFİR Bol miktarda maya ve bakteri içeren kefir cildinizi yatıştırır, kızarıklığı önler ve daha canlı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur. Ayrıca kollajen ve hyaluronik asit üretimini teşvik ederek yaşlanma belirtilerini de en aza indirir. Ek olarak pul pul dökülen kuru ciltler için de idealdir. Cildin pH seviyesini dengeleyerek derinlemesine nemlendirir.

YABAN MERSİNİ C ve K vitaminleri açısından zengin olan yaban mersini, yaraların ve kesiklerin hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Tabii bu yaban mersinini doğrudan cildinize uygulayacağınız anlamına gelmez. Bunun yerine bol miktarda yaban mersini tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Maske hazırlamak içinse bir miktar yoğurtla karıştırmayı deneyebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.delitavsan.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları