Pürüzsüz Bir Cilt İstiyorum Diyenlere 7 Doğal Yöntem
Pürüzsüz Bir Cilt İstiyorum Diyenlere 7 Doğal Yöntem
Evinizde bulanan malzemelerle zorlanmadan yapıp cildinize uygulayabilmeniz için 7 bakım tarifini sizler için hazırladık.

Elma Sirkesi: Bir şişenin 4/1'ine (dörtte birine) sirke 4/3'üne (dörtte üçüne) su ilave edin ve günlük tonik olarak yüzünüze uygulayın.

Salatalık: Yüzünüze salatalığı nazikçe sürün ve 30 dakika bekleyin. Aknelerinizle savaşır ve cildinizi ferahlatır.

Bal: Bal maskesi için ihtiyacınız olan tek şey yalnızca bal ve elleriniz ?. Bir miktar balı yüzünüze sürüp 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Haftada 2 kez yüz maskesi olarak kullanmanız önerilir. Yüzünüzün daha önce olmadığı kadar yumuşak ve pürüzsüz olduğunu görünce inanamayacaksınız.

Karbonat: 1 yemek kaşığı yoğurt ile 1 çay kaşığı karbonatı iyice karıştırıp yüzünüze maske gibi uygulayın. Kuruduktan sonra peeling yaparak cildinizden arındırın ve ılık su ile durulayın. Siyah noktalarınızdan kurtulmak için birebir.

Zerdeçal: Anti bakteriyel özelliği ile zerdeçal aknelerinizi temizlemek için birebirdir. 1 yemek kaşığı zerdeçalın içine çok az su koyup macun kıvamına getirin ve yüzünüze maske gibi uygulayın. 5-10 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile güzelce temizleyin ve kurulayın.

Limon Suyu: Çok sık olmayacak şekilde limon suyunu bir pamuk yardımıyla cildinize sürün. Limon içerisinde bulunan sitrik asit yüzünüzdeki renk düzensizliklerini eşitlerken aynı zamanda aknelerinizden de kurtulmanıza destekleyici olacaktır. Ayrıca zamanla cildinizin pH dengesini de düzenleyecektir.

Domates: Domates içerisinde bulundurmuş olduğu asitler sayesinde cildinizi temizler ve sıkılaştırır. Domates suyunu yüzünüze tonik gibi uygulayıp gece boyu cildinizde bekletebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.delitavsan.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları