Nicolas Cage kült aksiyondaki meşhur repliğe açıklık getirdi
Nicolas Cage kült aksiyondaki meşhur repliğe açıklık getirdi
Nicolas Cage, 1990'ların kült aksiyon filmi Con Air'daki ikonik repliğine şaşırtıcı derecede detaylı bir açıklama getirdi. 1997 yapımı aksiyon filminde Cage, yanlışlıkla birini öldürüp hapis cezasına çarptırılan eski bir komandoyu canlandırıyordu. "Repliği ben yazdım" Cage'in canlandırdığı Cameron Poe serbest bırakılmak üzere uçakla Alabama'ya götürülürken, diğer mahkûmlar uçağı kaçırarak kaçmaya çalışıyordu. Con Air'in oyuncu kadrosunda Cage'in yanı sıra John Cusack, John Malkovich, Ving Rhames, Steve Buscemi, Colm Meany, Dave Chappelle ve Danny Trejo yer alıyordu.

Nicolas Cage, 1990'ların kült aksiyon filmi Con Air'daki ikonik repliğine şaşırtıcı derecede detaylı bir açıklama getirdi. 

1997 yapımı aksiyon filminde Cage, yanlışlıkla birini öldürüp hapis cezasına çarptırılan eski bir komandoyu canlandırıyordu. 

"Repliği ben yazdım"

Cage'in canlandırdığı Cameron Poe serbest bırakılmak üzere uçakla Alabama'ya götürülürken, diğer mahkûmlar uçağı kaçırarak kaçmaya çalışıyordu. 

Con Air'in oyuncu kadrosunda Cage'in yanı sıra John Cusack, John Malkovich, Ving Rhames, Steve Buscemi, Colm Meany, Dave Chappelle ve Danny Trejo yer alıyordu.

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oscarlı oyuncu, eleştirmenlerin çok beğendiği yeni film Rüya Senaryo (Dream Scenario) için Vanity Fair'e verdiği son röportajda, geçmişte rol aldığı filmlerin ikonik sahnelerini değerlendirdi. 

Con Air'daki meşhur "Tavşanı kutuya geri koy" sahnesini de inceleyen aktör, repliğin arka planına açıklık getirdi. 

59 yaşındaki Cage, repliği kendisinin yazdığını ve Clint Eastwood'un Kirli Harry'sinde (Dirty Harry) olduğu gibi bir aksiyon geleneğini sürdürmek istediğini söyledi.

"Öncelikle, 'Tavşanı kutuya geri koy' cümlesini aslında ben yazdım" diyen Amerikalı aktör, sözlerini şöyle sürdürdü:  

Neden? Clint Eastwood gibi büyük yıldızların 'Günümü renklendir' dediği macera filmlerini görüyorsunuz ve ben de şöyle düşündüm: "Bu geleneği nasıl benimseyebilirim, 'Günümü renklendir'i nasıl daha saçma hale getirebilirim? Benim 'Günümü renklendir'im olacak ne bulabilirim?

Tavşanların biraz komik olduğunu söyleyen aktör, bu yüzden filme böyle bir replik eklediğini söylerek ekledi:

'Tavşanı kutuya geri koy' cümlesini söylemek istedim. Bu absürtlüğün en iyi örneği ama yine de bunu gerçek bir duygu ve gerçek bir kararlılıkla, sanki bu dünyadaki en ciddi şeymiş gibi satarsanız... Aslında öyle, çünkü onu 6 yıldır görmediği kızına vermek zorunda. Ciddi bir şey ve bunu kastediyor ama bir yandan da gülünç ve benim sevdiğim yanı da bu.

Simon West'in yönettiği film, dünya çapında 224 milyon dolar hasılat yapmıştı. 

Kristoffer Borgli'nin yönettiği Rüya Senaryo'da Cage'e Dylan Gelula, Julianne Nicholson, Michael Cera ve Lily Gao eşlik ediyor. Film Türkiye'de 12 Ocak 2024'te gösterime girecek.
 

Independent Türkçe, ScreenRant, Vanity Fair

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.delitavsan.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları