En İyi Tarihi Romantik Filmler
En İyi Tarihi Romantik Filmler
Bu yazımızda tarihi romantik kategorisinden 5 adet filmi derledik.


1- The Last Letter From Your Lover
IMDB: 6.7
KONU: Genç bir gazeteci olan Ellie, gazetesinin arşivlerini incelerken bir takım mektuplara denk gelir. Mektupları okumaya başlayan Ellie, mektupların birbirlerini seven bir çift tarafından yazıldığını anlar. Mektuplar, Jennifer Sterling ile Anthony O’Hare tarafından kaleme alınmıştır ve Ellie mektupları okudukça iki kişinin hayatına dahil olmaya başlar. Mektuplara kendisini bir hayli kaptıran Ellie, 1960’lı yıllarda yaşanan bu olayın gizli bir aşk hikayesi olduğunu keşfeder. Hikayenin içine iyice çekilen Ellie, bir süre sonra aşıkların kimliklerini keşfetmeyi ve aşk hikayelerinin nasıl sona erdiğini öğrenmeyi takıntı haline getirir.

 

 

 

2- Gatsby
IMDB: 7.2
KONU: Yazar olma yolunda hızla ilerleyen Nick Carraway 1920 senelerinin eğlence hayatının gözde yeri New York'a gider. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken ilginç bir rastlantı olur, milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolu kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi tüketildiği, şaşalı partilerle tanışması çok fazla vakit almayacaktır. Diğer yandan bu büyülü Amerikan rüyasının yok oluşuda çok yakındır. İçinde olmadan dışarıdan bakıldığında görkemli görünen bu yaşam şeklinin gizlemeye çalıştığı gerçekler bir bir ortaya çıkacaktır.

 

 

 

 

 

3-Atonement
IMDB: 7,8
KONU: 1935 yazının en sıcak günleri... On üç yaşındaki Briony Tallis, ablası Cecilia ve hizmetçilerinin oğlu Robbie'nin gizli bir şekilde flörtleşmelerine tanık olur. Çocuk aklı ile gördüklerini yanlış yorumlaması üzerine yıllarca sürecek büyük bir trajedenin yaşanmasına neden olacaktır. O andan itibaren bir daha hiç düzelmeyecek kadar trajik bir şekilde kaderleri birbirlerine bağlanan bu üç insan da, hak etmedikleri bir kefaretin farklı şekillerde kurbanı olacaklardır.

 

 

 

 

 

 

4- The Theory Of Everything
IMDB: 7,7
KONU: Film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatından bir kesiti ele alıyor. Odak noktası olarak Hawking'in 1965 ve 1991 yılları arasında evli kaldığı ilk eşi Jane Wilde ile olan ilişkini konu alan filmde, öğrencilik yıllarında başlayan ilişkilerine, birlikte bilim adına yaptıklarına ve ALS hastalığının teşhisiyle yaşadıkları sarsıntılara tanık olacağız.

 

 

 

 

 

5- Suite Française
IMDB: 7,0
KONU: 1940’ların Fransa’sında geçen ve Irène Némirovsky’nin romanından uyarlanan Suite Française, II. Dünya Savaş’ında Alman’lara esir düşen kocasını, kayınvalidesi baskıları ile boğulmuş bir şekilde bekleyen güzel Lucile Angellier’in başından geçenleri konu alıyor. Paris’ten kaçan sığınmacıların kasabaya girmesi ile birlikte kısa bir süre sonra Alman askerleri kasabaya gelir ve kasabalıların evlerine yerleşirler. Lucile’in hayatı altüst olmuştur. Lucile, Angellier’lerin evinde kalmak ile görevlendirilmiş Nazi subayı Bruno’yu görmezden gelmeye çalışır. Ancak kısa bir süre sonra aşk onları ele geçirir ve birlikte savaşın yarattığı felaketin içinde hapsolurlar.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.delitavsan.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları