47 yıllık replik Rocky'nin Creed 4'te dönebileceğini gösteriyor
47 yıllık replik Rocky'nin Creed 4'te dönebileceğini gösteriyor
Creed 3'ün yapımcısı Irwin Winkler, geçen hafta Los Angeles'ta katıldığı bir etkinlikte Creed 4'ün yapım aşamasında olduğunu duyurmuştu. Yapımına henüz başlanmayan filmle ilgili şimdilik fazla bir şey bilinmiyor. Ancak Winkler'ın açıklamasına göre filmi, serinin yıldızı ve Creed 3'ün yönetmeni Michael B. Jordan yönetecek. Stallone dönecek mi? İkonik karakter Rocky Balboa'ya hayat veren Sylvester Stallone'un seriye dönüp dönmeyeceğiyse merak konusu. fazla oku Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir.

Creed 3'ün yapımcısı Irwin Winkler, geçen hafta Los Angeles'ta katıldığı bir etkinlikte Creed 4'ün yapım aşamasında olduğunu duyurmuştu. 

Yapımına henüz başlanmayan filmle ilgili şimdilik fazla bir şey bilinmiyor. Ancak Winkler'ın açıklamasına göre filmi, serinin yıldızı ve Creed 3'ün yönetmeni Michael B. Jordan yönetecek.

Stallone dönecek mi?

İkonik karakter Rocky Balboa'ya hayat veren Sylvester Stallone'un seriye dönüp dönmeyeceğiyse merak konusu. 

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rocky her ne kadar Creed III'te yer almasa da serinin bu karakterle sıkı bir ilişkisi var. Bu da "İtalyan Aygırı"nın bir sonraki filmde yer almasının güçlü bir olasılık olduğunu işaret ediyor.

Seride Adonis Creed'i canlandıran Michael B. Jordan, Mart 2023'te Sports Illustrated'a verdiği röportajda Stallone'nin Creed 4'te geri dönmesi için açık kapı bıraktığını açıklamıştı.

Rocky'nin 9 filmlik serisi boyunca Balboa, birçok kez emekliliğin eşiğine gelmiş ama sonunda boks kariyerine ya dövüşçü ya da antrenör olarak devam etmişti. 

1976 yapımı ilk filmdeki bir sahne, Rocky Balboa'nın Creed 4'le geri dönebileceğini işaret ediyor.


Rocky asla pes etmez

Rocky'de, Balboa boksta başarılı olmak için mücadele ediyor, küçük dövüşlere katılıyor ancak iki yakasını bir araya getirmekte zorlanıyordu. 

Spor salonu sahibi ve antrenör Mickey onu bir türlü kabul etmese de ısrarcı davranıyor ve pes etmiyordu. 

Filmin hemen başında salona giren Rocky, Örümcek Rico'yla dövüşünü Mickey'ye anlatıyordu. Rocky'yi sürekli küçümseyen Mickey ise ona hiç emekliliği düşünüp düşünmediğini soruyordu. 

İşte o anda Balboa, hiç tereddüt etmeden düşünmediğini söylüyordu. 

Böylece ilk film, serinin tüm filmlerinde sergilenen bir karakter niteliğini ortaya koymuş oldu: Rocky asla pes etmez ve boks onun için her şeydir.

Defalarca geri döndü

Seri Rocky sayısız kez emekli olmayı düşünse de sonunda boksa yöneliyordu: İlk filmde Apollo'ya karşı kaybettikten sonra, Rocky 3'te dünya şampiyonluğunu Clubber Lang'e kaptırdığında, Rocky 5'te boksörlükten emekli olup antrenörlük kariyerine başlamaya karar verdiğinde, Rocky Balboa'da restoran sahibi olduktan sonra ve son olarak Creed'de Adonis'i eğitmek istemeyip sonunda bunu yaptığında...

Rocky Balboa karakterinin beyazperdeye çıkışından beri geçen 47 yılda, ikonik boksörün emekliliği hiçbir zaman kesin bir karar olmadı.

İşte bu nedenle eleştirmenler, 8 film boyunca bokstan uzak kalamayn Rocky'nin, Creed 4'te de dönebileceği görüşünde. 

77 yaşındaki Stallone'un sinemaseverlerin çok sevdiği ikonik rolüne dönüp dönmeyeceğini zaman gösterecek.


Independent Türkçe, ScreenRant, Sports Illustrated

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.delitavsan.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları