Pamuk’un sahibi konuştu…
Pamuk’un sahibi konuştu…
Samsun’un Havza ilçesinde ön ayakları kesilmiş halde bulunan 'Pamuk' isimli köpeğin sahibi Suat Saatoğlu konuştu. Saatoğlu, "Pamuk’u tüfekle vuran caninin değil de, sahibinin ve komşusunun suçlu gösterilmesini kanımız donarak ve ibretle izlemekteyiz" dedi.

İlçeye bağlı Memduhiye Mahallesi’nde geçen hafta yaralı halde bulunan yavru köpeğin sahibi Arzu Saatoğlu fotoğraflarını çekip, sosyal medya üzerinden Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun Temsilciliği'ne gönderdi.

100 SAATLİK KAMERA KAYDI İNCELENDİ

avza İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kurulan özel ekiple, Pamuk’un yaralanması olayını incelemeye başladı.

Bölgede bulunan çok sayıda güvenlik kamerasına el koyan ekipler, yaklaşık 100 saatlik kamera kaydını inceledi.

ASILSIZ PAYLAŞIMLARLA, AİLEMİZ HEDEF GÖSTERİLDİ!

Pamuk’a bu kötülüğü yapanların gereken cezayı almasını istediğini belirten Saatoğlu, “Yaşadığımız olayın başka canlılara zarar gelmemesi adına örnek teşkil edeceğini düşünerek HAYTAP yetkililerini durumdan haberdar ettim. Sonrasında olay, suçluyu aramaktan çıkıp sahibi suçlamak durumuna geldi. Pamuk, sessiz hayvanların sesi olsun isterken, HAYTAP tarafından yapılan asılsız paylaşımlarla, kamuoyu, yanlış yönlendirildi ve ailemiz hedef gösterildi. Ailemizin parçası Pamuk, valilik kararıyla bizden alınarak HAYTAP yetkililerine verildi. Kayınpederim Hilmi Saatoğlu başta olmak üzere ailecek bu duruma çok üzüldük. Karara saygı duymakla beraber, en kısa sürede olayın çözülmesini ve ailemizin mağduriyetinin giderilmesini temenni ediyoruz. Halkımızdan da yapılan açıklamaların doğru olduğunu teyit etmeden karar vermemelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘PAMUK'U TÜFEKLE VURAN CANİ DEĞİL DE, SAHİBİ HEDEF GÖSTERİLİYOR'

Hilmi Saatoğlu'nun oğlu Suat Saatoğlu ise, “Pamuk'un donanımlı bir klinikte tedavi olabilmesi ve kamuoyu oluşturacak güçte olması sebebiyle, suçlunun bulunabilmesi için HAYTAP'tan yardım talep ettik. Ancak HAYTAP tarafından yapılan sosyal medya yayınları ile Pamuk'un bakımı ile ilgilenen babamız, bu durum hakaret içeren, tehdit içeren yorumlara, insan onuru hiçe sayılarak toplu linçe maruz bırakılarak ve üzüntümüzün katlanmasına sebep olmuştur. Pamuk' tüfekle vuran caninin değil de, yardım istenebilecek dernek, klinik gibi yerlere ulaşması mümkün olan kişilere olayı bildirerek ihbarını sağlayan ve Pamuk'u kendi elleriyle ilgili federasyon temsilcisine emanet eden sahibinin ve komşusunun suçlu hedefi gösterilmesini kanımız donarak ve ibretle izlemekteyiz. HAYTAP'ın asılsız isnatlar içeren sosyal medya yayınları ile Pamuk'un reklam ve bağış aracı olarak istismar ve isnatları sonlandırmalarına yönelik talepte bulunduk. Ancak HAYTAP'ın, olayla ilgili gerçekler ortaya çıkmaya başlamış olmasına rağmen Pamuk'u alma talebimizle ilgili olarak maddi fayda beklentimiz olduğunu iddia etmiş, iftira ve karalama içerikli yayınlarına devam etmiştir” dedi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.delitavsan.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları