Kedilerin Psikolojileri Hakkında Merak Edilenler
Kedilerin Psikolojileri Hakkında Merak Edilenler
Kediler ortalama olarak 10.000 yıldan fazladır insanlarla beraber yaşıyor fakat onlar hakkında her şeyi tam olarak bilmiyoruz. Evet, konu kediler olunca bu normal gerçekten gizemli canlılar. Âmâ yine de en kurnazı bile bizim gözümüzden kaçamıyor. Çözümlenebilmiş davranışlarından birkaç tane ile başlayalım.

Kediler ortalama olarak 10.000 yıldan fazladır insanlarla beraber yaşıyor fakat onlar hakkında her şeyi tam olarak bilmiyoruz. Evet, konu kediler olunca bu normal gerçekten gizemli canlılar. Âmâ yine de en kurnazı bile bizim gözümüzden kaçamıyor. Çözümlenebilmiş davranışlarından birkaç tane ile başlayalım. Bu davranışları çözümlenirken bir grup kedi üzerinde çalışılmış ve sonuçlar şaşırtıcı daha önce kavrayamadığımız konulara değinelim. Bilinenlerden farklı çalışmadır.

KEDİNİN MUTLU OLMASINI SAĞLAMAK 

Dişi kediler dikey tırmalama tahtalarından hoşlanırken, erkek kediler yatay tırmalama tahtalarından aşırı keyif alırmış. Bu onların ihtiyacının dışında mutluluk hormonu salgılamasına bir vesile oluyor.

Yavru kedilerin bağışıklık sistemleri yetişkin kedilere göre çok daha kuvvetlidir. Evet, yorgun ve yaşlı bir kedi yavru kedi kadar korunuyor olamaz.

Kediler aslında taranmaktan çok hoşlanıyor fakat hoşlanmayan grup kedilerde var bunun sebebi taranmaktan hoşlanmıyor değil kullanılan malzemeden hoşlanmıyordur.

Kedilerimizi ön patileri ile her kucağımıza aldığımızda köprücük kemiğinin kırılma riski ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum kilo olarak daha ağır kediler için daha fazla risktir. Kedilerini doğru şekilde kucağa alma pozisyonunu bilen kişi sayısı ortalamanın altında.

Kedilerin baskınlık kurma yetkisi çok açıktır. Onlara göre en üstte olan kedi sorumludur. Bu yüzden kedinizin evini yatağınızın üzerine yerleştirirseniz, kedinizi sizden sorumlu yaparsınız. Sizi evde işe yaramayan kedi olarak görecektir.

Kısırlaştırılmış kediler, kısırlaştırılmayanlardan farklı olarak, akılları huzur içinde olduğu için çok yaşlılığa kadar haraketli kalırlar. Kedinizin büyümesine izin vermezseniz, olgunlaşmamış bir yaşlılığa hastalıksız yaşayabilir. Yani, hangi hayatın daha dolgun olduğuna karar vermek size kalmış.

Öyleyse, kediniz taze ıslak yemek yemeyi reddetti ise, atmayın. Belki de daha sonra yiyebilmek için biraz kurumaya bıraktı. Beslenmelerinde gizemli olan dostlarımızın mamanın dokusunu önemsediği bilinmektedir.

KEDİLERİN PSİKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

KEDİLERİN PSİKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

 

Kedinizin eğitiminde mantıklı ve tutarlı olmalısınız aksi durumda kediniz sizi kötü bir ruh halinde olduğunuzu düşünecektir. Ve istemediğiniz davranışları devam ettirecektir.

Kediler efendilerinin onları besleyen sahipleri olduğunu düşünmez.

Kediniz size saldırmak isterse sırtını dönüyor, ön ayaklarıyla elinizi tutuyor ve arkasından da sizi atıyor. Bu onların marka eseridir. Bir kedi, ön ayaklarıyla sizi yenmeye çalıştığında, farklı bir kibarlıkla “kaybol” der.

Kedilerde saldırgan ırklar yoktur. Bu kedilerin yanlış eğitim aldıkları ve yaşam koşullarının iyi olmadığı durumlarda görülür.

Evcil hayvanınız, tüm erkeklerin veteriner olduğunu düşünebilir.

Kediler ani hareketlerden hoşlanmaz ve tepki verir ya kaçar ya saldırır.

Bir kedi, kedi gösterileri sırasında elinizde gerginleşirse, kuyruğu, arka pençeleri arasında, sallanmaması için dikkatlice bastırılmalıdır. Bu durumda, bir kedinin zihniyeti onlara gerginliklerini gösteremezlerse, endişelenecek bir şey olmadığını söyler.

Kedilerin oldukça düz bir mizah anlayışı var. Genellikle diğer kedilere yöneliktir ve “Şimdi onu korkutacağım ve o kadar hi-i-igh!” Gibi şakalar ile temsil edilir! Başka birini korkutmayı başarabilen bir kedi genellikle kendisiyle çok mutludur. Evde bir anda karşınıza çıkar ve ayaklarınıza sarılır. Eğlensin gülsün isterseniz biraz korkmuş numarası yapabilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.delitavsan.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları