Ayağını Yorganına Göre Uzat Atasözü Anlamı Nedir?
Ayağını Yorganına Göre Uzat Atasözü Anlamı Nedir?
Türkiye'de önemli ve sıklıkla kullanılan bir ifadedir. Bu tabir genellikle kişinin zamanı geldiğinde çok çaresiz kalarak kazandığından fazlasını gereksiz yere harcayabileceği anlamına gelir. Böyle bir durum aşağılanma ve üzüntü getirir. Giderler gelire göre belirlenmeli ve aşılamaz.

Ayağını Yorganına Göre Uzat Atasözü Anlamı Nedir?

#Ayağını Yorganına Göre Uzat Atasözü Anlamı Nedir?

Dengeli davranışla ilgili en önemli atasözlerinden biri de "ayağınızı battaniyeye koyun" sözüdür. Peki battaniye ile bacaklarınızı uzatın sözü ne anlama geliyor? Kısaca atasözü açıklaması hakkında bilmeniz gerekenler. Korunmak için bacaklarınızı uzatın atasözü, TDK tarafından ifade edilen "gider asla gelirden fazla olmamalıdır".

Ayağını Yorganına Göre Uzat Atasözü Anlamı Nedir?

Ayağını Yorganına Göre Uzat Atasözü Anlamı Türkiye'de önemli ve sıklıkla kullanılan bir ifadedir. Bu tabir genellikle kişinin zamanı geldiğinde çok çaresiz kalarak kazandığından fazlasını gereksiz yere harcayabileceği anlamına gelir. Böyle bir durum aşağılanma ve üzüntü getirir. Giderler gelire göre belirlenmeli ve aşılamaz.

Atasözlerinin kısa bir açıklaması

Maliyetleri ve gelirleri unutulmamalıdır. Bu nedenle dengeli hareket etmeli ve bütçesine dikkat etmelidir. Kısa, öz ve sözlü nasihat olarak öne çıkan atasözleri arasında örtü altından tekme atmak da bu anlamda anlamı çok fazla olan bir deyimdir. Küçükten büyüğe herkes için geçerli olabilecek bir atasözü olarak öne çıkıyor. Bu sadece para için değil, hayattaki birçok durum için de geçerlidir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.delitavsan.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları