Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan Kaç Yaşında?
Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan Kaç Yaşında?
Hafize Gaye Erkan 1982 yılında doğdu. Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Amerika'da eğitimine devam etti ve finans alanında çalıştı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en genç ekonomi profesörüdür. 1985 yılında kurulan First Republic Bank'ta çalıştı. Hafize Gaye Erkan, bankacılık, yatırım, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon alanlarında derin uzmanlığa sahip kanıtlanmış bir finansal hizmetler lideridir.

Hafize Gaye Erkan kimdir? Amerikalı ekonomi profesörü  Hafize Gaye Erkan kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu?  Hafize Gaye Erkan, sosyal ağlarda birçok kişinin sorduğu ve sorduğu isimler arasında yer almaya başladı. ABD'nin en genç finans profesörü unvanını elinde bulunduran Hafize Gaye Erkan, merkez bankası başkanı olacağı iddiasıyla soruşturma altında. Peki Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan kaç yaşında ve nerede çalıştı?  

 Hafize Gaye Erkan 1982 yılında doğdu. Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Amerika'da eğitimine  devam etti ve finans alanında çalıştı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en genç ekonomi profesörüdür. 1985 yılında kurulan First Republic Bank'ta çalıştı. Hafize Gaye Erkan, bankacılık, yatırım, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon alanlarında derin uzmanlığa sahip kanıtlanmış bir finansal hizmetler lideridir. Yaklaşık sekiz yıl boyunca First Republic Bank'ta CEO, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi,  Yatırım Direktörü, Mevduat Başkanı ve Riskten Sorumlu Başkan olarak görev yaptı. 

 Daha önce Goldman Sachs'ta yaklaşık on yıl geçirdi. Finansal kurumlar grubunun genel müdürü ve analiz ve strateji departmanı başkanıydı. Erkan, büyük ABD bankalarının ve sigorta şirketlerinin yönetim kurullarına ve yönetimine bilanço yönetimi, stres testi ve sermaye planlaması, risk yönetimi ve birleşme ve devralmalar konularında yardımcı olmuştur. Erkan, Mart 2022'de Fortune 500 şirketi Marsh McLennan'ın yönetim kuruluna katıldı ve Tiffany and Co.'nun yönetim kurulunda görev yaptı. 2019'dan 2021'de LVMH tarafından satın alınmasına kadar. Ayrıca Princeton Üniversitesi Yöneylem Araştırması ve Finansal Planlama Departmanı'nın danışma kurulu üyesidir. . 

 2019'da Crain'in Bankacılık ve Finansta En İyi Kadınları ve American Banker's Watch to Watch'tan biri seçildi. 

 2018'de San Francisco Business Times 40 Under 40 listesine ve Crain'in New York Business 40 Under 40 listesine seçildi. San Francisco Business Times tarafından yapılan bir araştırma, onu 40 yaşın altındaki en büyük 100 Amerikan bankasından birinin başkanı veya CEO'su pozisyonunda bulunan tek kadın olarak tanımladı. New York Partnership'in yönetim kurulu üyesi ve Ulusal Kız Okulları Koalisyonu'nun aktif bir destekçisidir. Ayrıca Hafize Gaye Erkan, dezavantajlı geçmişlere sahip genç kadınlara STEM eğitimi, mentorluk ve mesleki gelişim yoluyla rehberlik eden Birinci Cumhuriyet Burs Programı'nın kurucusudur. Aynı zamanda Genç Başkanlar Örgütü, Dış İlişkiler Konseyi ve Uluslararası Kadın Forumu üyesidir. 

  Erkan, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve Princeton Üniversitesi'nde Yöneylem Araştırması ve Finans Mühendisliği alanında doktora derecesi aldı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.delitavsan.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları