Bebekle İlk Tanışma, Bebeğimi Kucağıma Aldım Peki Şimdi Ne Yapmalıyım?
Bebekle İlk Tanışma, Bebeğimi Kucağıma Aldım Peki Şimdi Ne Yapmalıyım?
"Bir bebek doğduğunda bir annede doğar" Annelik biyolojik bir olgu olduğu kadar , çok büyük sosyal ve duygusal sorumluluktur. Her ne kadar 9 aylık hamilelik süreci bunun bilincinde olarak geçse de doğum anından sonrası büyük bir bilinmezlik, acemilik ve sürprizlerle başlar. Yani asıl macera yeni başlıyor! Bebeğin kucağa verildiği ilk an annelerin aklından geçen en büyük soru "Şimdi ne yapacağım ? Bu soru yeterince endişe verici olsada gelin bu heyecanı yazımızın devamında sizlerle paylaşalım

Bebeğime nasıl yaklaşmalıyım?

Bu durum yeterince endişe vericiyken üzerine eklenen hormonal değişiklikler, lohusalık, çevre baskısı derken; annenin de en az bebek kadar bakıma duyduğunu söylesek abartmış olmayız.

 

Annelikle ilgili önceden düşündüğünüz, hayal ettiğiniz veya çevrenizde gözlemlediğiniz duyguları yaşamıyor olabilirsiniz. Her ne yaşıyor olusanız olun bunun geçici bir durum olduğunu bilmenizde fayda var. Bu geçici dönemi hem bebeğiniz hemde kendi sağlığınız için önce kendinize iyi bakmanız gerekir.

 

Unutmayın uçaklardaki güvenlik talimatlarında oksijen maskesini önce kendinize takmanız gerektiği belirtilmiştir.

 

Hayatın normal akışında ben merkezci olmak sağlıklı bir durum değildir. Ancak özellikle anneliğinizin ilk haftasında benmerci ve bencil olmanız gerekiyor. Elbette benmerkezci ve bencil olmanızdan bahsetmiyoruz, ama bebeğiniz ve sizin için bir süre benmerkezci ve bencil olmalısınız. Bebek doğduğu andan itibaren dünyadaki en önemli iki şey bebek ve sizsiniz, evdeki diğer kişiler sağdece sizinle ilgilenmek için oradalar.

 

Bebeğim Neden Ağlıyor Neden Susturamıyorum?

 

Bu sorularla yüzleşmeyen anne baba yoktur, bebek ağlaması sinir bozucu ve insanı geren bir sestir. Özellikle ağlayan sizin bebeğiniz ve annelikle yeni tanışıyorsanız bu çok garip gelebilir. Bu durumda sakin olmalı ve neden ağladığını bulmak için biraz kafa yormanız gerekmektedir.

 

Bir bebeğin ağlamasında aşağıdaki yaygın sebepler bulunmakta örneğin uzun süre aynı pozisyonda durmak ki bu sadece bebek için değil tüm canlıalr için geçerli bir kavram.

 

Peki Bebeğim Neden Ağlıyor?

 

* Karnı aç olabilir.

* Altını kirletmiş yada ıslatmış olabilir.

* Uykusu gelmiş olabilir.

* Belki iletişim kurmak istiyordur.

* Gazı olabilir.

* Ortam fazla sıcak yada çok soğuk olabilir.

* Giydiği kıyafet sıkmış olabilir.

* Sürekli aynı pozisyonda kalmak sıkıcı olabilir.

* Kolil bir bebek olabilir. ( Kolik Bebek Nedir?)

* Rahatsız veya hasta olabilir.

 

15-20 Dakika sizin için kısa bir süre olabilir fakat birkaç haftalık bebek 15 dakika boyunca beşiğinde sırt üstü kalırsa sıkılır. Bu ağlamak için harika bir fırsat! Bu durumda hemen bebeği kucağınıza alın biraz mımızlandıktan sonra susabilir. Belki bebek sizinle konuşmak iletişim kurmak istiyor olabilir bunu denemelisiniz.

 

Onunla konuşun güzel şeyler söyleyin Bebeğin duyma yetileri 24. haftada tamamlandığı ve de 25. haftadan sonra bebeğin annesini duyabildiği uzmanlar tarafından ifade edilir. Bebeğin yaklaşık 32. haftalık olması ile seslere bir tepki vermeye başladığı belirtilir.

 

Yukarıda belirtilenler dışında bebeklerin neden ağladığını biraz daha detaylandıracak olursak;

 

* Uzun süre kalabalık ve gürültülü ortamda klamk bebekleri yorar.

* Bebek beslenirken veya hemen sonra ağlamaya başlıyorsa reflü hastalığı olabilir.

 

 

 

Peki bebeğimi nasıl susturacağım?

Peki bebeğimi nasıl susturacağım?

 

Ağlamak bebekler için iletişim metedudur, dışarıdan bakanlar sadece ağlıyor gibi görünseler de annenin bebeğini iyi gözlemleyim ne için ağladığını anlama gerekir. 

Bebekleri sakinleştirmek için çeşitli yöntemler vardır. Örneğin annelerimizin, anneannelerimiz kullandığı kundak, emzik, ayakta veya beşikte sallama, kucakta gezdirme vb. Son zamanlarda çok garitirki bebeği kucağına alıp pilates topunda zıplamada bunlardan biridir tabi bunu denemenizi önermiyoruz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://blog.delitavsan.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları